telefoon 06 105 27 145
FLAMENCOSA

FLAMENCOSA

flamencosa

Annemiek
2019 | 19 MEI
De Muzen van Meerssen | concert door Annemiek Kusters

Wees welkom op 19 Mei 2019 bij 

Flamencosa y cosas de la vida

door Annemiek Kusters 

in de Synagoge van Meerssen. 


T.z.t kunt u reserveren bij 

Linda Möhringer of Marie-Louise Frissen.

Tel: 045 5712310 en 045 5421594

Email: [email protected]

Tijd: 15.00 uur

Entree: € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Kuileneindestraat 22a, Meerssen

- Annemiek verdiepte zich in de achtergronden van de Flamenco-muziek. Zij leerde luisteren naar de stem van de ziel. Zó wilde zij ook zingen. Sindsdien klopt haar hart mee in het compas van de Flamenco -  
Flamencosa y cosas de la vida

Op geheel eigen wijze interpreteert Annemiek Kusters spaanse liederen die verhalen over het leven -


Click to edit table header
Annemiek
KERST 2019 | Parkhotel Valkenburg
Click to edit table header
Annemiek
13 NOVEMBER 2018 | Kasteel Hoensbroek
Soms moet het leven gevierd worden. Met je liefste, onmisbare mensen om je heen. De warme handdruk, de oprechte glimlach, de intense omhelzing maken het leven elke dag de moeite waard. Feest om samen te klinken, te eten te praten in een sfeer van kaarslicht en muziek.
Click to edit table header
Annemiek
26 OKTOBER 2018 | Opening Expo Aw Kerk Bunde
Click to edit table header
Flamencosa
23 SEPEMBER 2018 | Beleef Beek 
Beleef Beek
Kom en beleef Beek met een heerlijk openluchtfestival-sfeertje er is theater, muziek, mode, dans, eten & drinken en workshops verzorgd door Beekse verenigingen. Flamencosa is er ook weer bij..én de winkels zijn open.  Zondag 23 september 2018 | 14.00u tot 19.00u. Locatie: het terrein rond Achter de Kerk in Beek. Gratis toegang.

De organisatie van Beleef Beek ligt in handen van de Culturele Werkgroep Beek, Centrum Management Beek en Belevend Beek. Beleef Beek! wordt het culturele en culinaire belevingshoogtepunt van het jaar.

Click to edit table header
Flamencosa
28 JULI 2018 | 20.30u | Noche de Flamenco | Openluchttheater Valkenburg 

Na 2 succesvolle edities (2016 en 2017) organiseert Ap Art Events op Zaterdag 28 juli de derde editie van de jaarlijkse Noche de Flamenco in het  Openluchttheater Valkenburg. Op het programma staan optredens van (in volgorde van spelen) Flamencosa, het John Fillmore Quartet met zanger Falu de Cadiz en danseres Jorinde Cielen en El Periquin y Grupo met danseres Romina Toroz. 

Tickets kosten € 22,50 (incl. servicekosten). Vroegboektickets (max 150) € 17,50 (incl. servicekosten). Kaarten kunt u bestellen via deze link:
Stichting Flamenco Limburg organiseert workshops in aansluiting op deze voorstelling 

De artiesten van Noche de Flamenco 2018

El Periquin y Grupo en Romina Toroz  

El Periquin y Grupo 
El Periquin: gitaar
Romina Toroz: dans
Franklin Heijligers: fretloze bas
Falu de Cadiz: zang
Percussion: Rodrigo Cordeiro 

El Periquin heeft 5 prachtige cd's op zijn naam staan en tourt al 25 jaar langs gerenomeerde theaters in o.a. Spanje, Noord Amerika, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Finland, Portugal en Marokko. Hij werkte o.a. samen met Carmen Cortes, Ana Fargas, Sabu Porrina, Yeye de Cadiz en Yelsey Heredia. 
Ook wordt hij veel gevraagd vanuit de jazz-scene en deelde hij het podium met o.a. het Rosenberg Trio, Laura Figi, Cor Bakker, Martin Verdonk, de Gypsy Boys en Izaline Calister. 

El Periquin werkt al jaren samen met danseres Romina Toroz met wie hij komende weken door heel het land te zien zal zijn. 

John Fillmore Quartet  

John Fillmore Quartet
John Fillmore (Engeland): flamenco gitaar
Ron van Holland: percussie
Jorinde Cielen: dans
Franklin Heilijgers (Nederland): fretloze basgitaar
Falu de Cádiz (Spanje): zang en palmas
Paul Weiling (NL) - saxofoon 

Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar, saxofoon en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen. Danseres Jolinde Cielen gooit nog een schep kolen op dit toch al gepassioneerde vuur. 

Flamencosa

Flamencosa
Annemiek Kusters: gitaar en zang & 
Monique Peelen: dans 

De aangrijpende flamenco-muziek en de diepe achtergonden van deze cultuur leerden ons luisteren naar de stem van de ziel. Mijn stem leerde zingen en sindsdien klopt mijn hart mee in het compas van de Flamenco. 
Annemiek
14 APRIL 2018 |  BENEFIETCONCERT  

Annemiek zingt voor Juchitán, Oaxaca, México.........
Beste mensen, 

na de heftige aardbevingen in het zuiden van Mexico, wil ik heel graag iets doen om te helpen. Door een benefiet-concert te geven wil ik mensen om mij heen inspireren een donatie te doen voor het zwaar getroffen Juchitán, Oaxaca in Mexico. Sinds September zijn er nu nog steeds bevingen in dit gebied. Veel gebouwen zijn ingestort of onstabiel. De bevolking probeert het leven weer op te pakken en werkt hard aan wederopbouw... 

Juchitán is de geboorteplek van Eva Rasgado. Zij is de lieve en zeer ondernemende moeder van Eva Posas, de vriendin van mijn zoon Geert. Samen kunnen zij ervoor zorgen dat onze gift op de plekken terechtkomt waar het geld het hardst nodig is.

Dit is Eva Rasgado


Kom naar mijn concert en help Juchitán!

Datum: 7 April 2018 
Tijd: 20.30u
Entree: een vrije donatie.
Locatie: Kloosterkerk Valkenburg
Oosterweg 3, 6301 PX Valkenburg.
flamencosa-concert
Tijdens het concert zult U kennismaken met het prachtige Juchitán. Beelden tonen het dagelijks leven van de kleurrijke Zapoteekse bevolking en haar eeuwenoude cultuur, maar ook de desastreuze gevolgen van de aardbevingen sinds September 2017 tot nu toe......

Ik hoop dat velen, samen met mij, Juchitán een steuntje in de rug willen geven...Laat me weten als u komt en stuur een berichtje via facebook/messenger of via mail: [email protected]

Voor ieder die mijn initiatief een warm hart toedraagt maar niet bij het concert kon zijn, doneren kan nog steeds!!! Mail naar [email protected] en ontvang meer info.

click foto to video -Ya no podría vivir sin tí- 

click foto to video -Sandunga por Juchitán-

Click to edit table header
Annemiek
2018 | 25 MAART
Bagels & Beans Sittard | - un poco flamencosa - Annemiek live

Op zondag 25 Maart bij Bagels & Beans:

Annemiek solo & live gitaar en zang. 

- Un poco flamenco/sa -
Zoals gewoonlijk is de entree vrij en is kun je, zoals elke zondag, al terecht vanaf 11.28 uur.

Bagels & Beans Putstraat 4, 6131 HL Sittard
Click to edit table header
Annemiek
2018 | 25 FEBRUARI
De Muzen van Meerssen | concert door Annemiek
- De aangrijpende flamenco-muziek en de diepe achtergronden van deze cultuur leerden zangeres en gitariste, Annemiek Kusters, luisteren naar de stem van de ziel. Haar stem leerde zingen en sindsdien klopt haar hart mee in het compas van de Flamenco. Op geheel eigen wijze interpreteert Annemiek spaanse liederen die verhalen over het leven van de gitanos.... -

Welkom bij het vierde concert op 25 februari 2018 door Annemiek Kusters, uit een reeks van zes concerten in 2017/2018, die gegeven worden in de Synagoge van Meerssen. 


U kunt reserveren bij 

Linda MÖhringer en Marie-Louise Frissen

Telefoonnummer 045 5712310 en 045 5421594

Email: [email protected]

Tijd: 15.00 uur

Toegang: € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Kuileneindestraat 22a – Meerssen

Volgende concerten zijn 12 maart en 22 april

KERST 2017

Click to edit table header
Annemiek
2017 | DECEMBER
Kerstliederen in de huiskamers
Kerstsfeer in de huiskamer.... samen kerstliedjes zingen, kopje koffie met een kransje. Fijn. En dan een dankbare, stevige handdruk met een lieve lach van een cliënt die niet meer loslaat... Jazeker, graag tot volgende keer!
Annemiek
2017 | 30 NOVEMBER
Over Sint en Piet in het taalcafé Valkenburg

Zoveel lieve en leuke en muzikale kinderen bij het Taalcafé... samen muziek maken (het leukste wat er is) en vertellen over Sint en Piet... geweldig !


Het taalcafé is een initiatief van het Platform Wereldburgerschap om vluchtelingen te helpen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Het biedt een plek voor iedereen die het Nederlands wil leren, of juist andersom: die anderen daarbij wil helpen. Het motto is: “Alles kan als het maar met communiceren met Nederlands te maken heeft.” We gaan op een gezellige manier met elkaar praten, lezen, schrijven en oefenen, óf muziek maken...


Het taalcafé is een gratis activiteit die iedere 2 weken op donderdagavond 19 tot 21 uur gehouden wordt in de Kloosterkerk in Valkenburg en vanaf 11 januari 2018 in de nieuwe locatie; de recreatieruimte van “Zorgcentrum Oosterbeemd”, Wethouder Paulssenlaan 8, 6301 ZZ Valkenburg. Mieke Aussems zal u graag informatie geven via tel.nr. 043 604 08 05. De deur staat voor iedereen open en de koffie is klaar!

Click to edit table header
Annemiek
2017 | 3 NOVEMBER
Herdenkingsvieringen / Larissa / Lenculenhof / De Mins...

- niemand is zo aanwezig als degene die wordt gemist -
Herdenken in Larissa, Lenculenhof, De Mins, met mooie en warme woorden van Gabrie Papenburg en klanken van Annemiek Kusters.

Click to edit table header
Annemiek
2017 | 8 OKTOBER
Vernissage Expo 'de parels van Chrit Rousseau' in de Kopermolen Vaals

8 OKT - 10 DEC 2017

EXPOSITIE “DE PARELS VAN CHRIT ROUSSEAU”. Vernissage met muziek van Annemiek Kusters.


Openingstijden van de Kopermolen: 

dinsdags t/m zondags 11.00 – 17.00 uur

De Kopermolen
Von Clermontplein 11
6291 AT Vaals
+31 (0) 43 - 3064668
Click to edit table header
Met Flamencosa op reis naar Spanje...

2017 | Donderdag 5 Oktober | 
Flamencosa in Elvire Leontine Amstenrade
2017 | Vrijdag 6 Oktober | Flamencosa in De Mins Maastricht
Een middag op reis naar Spanje met Monique en Annemiek. Zij brengen herinneringen aan spaanse reiservaringen weer helemaal tot leven met hun flamencosa dans, castagnettes, waaier, mantón....en tacones.... Een bijzondere middag met een afwisselend programma van gepassioneerde liederen en traditionele flamencodans.

Muziek in de huiskamer

Click to edit table header

2017 | Zondag 3 September
Plaza 7de editie | Flamenco Limburg
...het was genieten bij de wondermooie theaterboerderij van Jos Levels in Nederweert, wat een sfeer! Kunst in de tuin oa met schilderijen van Henk de Ridder, Flamenco Limburg  gaf een presentatie met korte voorstellingen in het theatertje door Annemiek Kusters met improvisatie-dans door Natasja vd Ham, workshops in beeld gebracht door Johanna Parinussa-Lambermon, tapashapjes van Natasja en Jos, en de ontroerende avondvoorstelling van Yota Baro, Jessica Achten en Thijn van der Sanden.
Click to edit table header
flamencosa
2017 | Donderdag 13 Juli
Spaanse middag in Zorgcentrum Grubbeveld 

Monique en Annemiek brengen herinneringen aan spaanse reiservaringen weer helemaal tot leven met hun flamencomuziek en dans, castagnettes, waaier, mantón....en tacones.... Ze brengen een afwisselend programma van gepassioneerde liederen en traditionele flamencodans: Een bijzondere middag...

Flamencosa
2017 | Vrijdag 27 Juni
Spaanse middag in Zorgcentrum Pius 
Een middag op reis naar Spanje met Monique en Annemiek. Zij brengen herinneringen aan spaanse reiservaringen weer helemaal tot leven met hun flamencosa dans, castagnettes, waaier, mantón....en tacones.... Een bijzondere middag met een afwisselend programma van gepassioneerde liederen en traditionele flamencodans.
Click to edit table header
Annemiek
2017 | Vrijdag 23 Juni t/m 25 Juni
opening expo Kunstgroep BKB Bunde | Terpkerkje Urmond

Expositie van kunstgroep Beeldende Kunstenaars Bunde en gastexposanten.

Schildeijen en beelden in meerdere technieken. Terpkerk Urmond, Raadhuisstraat 21, 6129CA Urmond.

Click to edit table header
Flamencosa
2017 | Zaterdag 25 Maart
Concert | La música española

Concert |  La música española

Mandolinevereniging Edelweisz Meers

o.l.v. Annemie Hermans

m.m.v.

Vocal Sollys / zangkoor

Heidie Pittie / sopraan

Flamencosa / flamencodans, gitaar en zang


Locatie; MFC -De Grous- Stein

Heerstraat - Centrum 38, 6171 HW Stein

aanvang 20.00u / entree vrije gave

Click to edit table header
Flamencosa
2017 | Vrijdag 24 Maart
spaanse klanken en flamencodans

Appelgaard Margraten een middagje Spanje met Flamencosa, aanvang 14.30u

Een middag op reis naar Spanje met Monique en Annemiek. Zij brengen herinneringen aan spaanse reiservaringen weer helemaal tot leven met hun flamencosa dans, castagnettes, waaier, mantón....en tacones.... Een bijzondere middag met een afwisselend programma van gepassioneerde liederen en traditionele flamencodans.
Flamencosa
2016 | Maandag 28 November | besloten try-out
sonidos españoles en el molino holandés
Click to edit table header
Flamencosa
2016 | 18 + 20 Novcember
Demo Steenfabriek
Click to edit table header
Annemiek
2016 | Donderdag 17 November
sonidos y sabores bij 'uit de kunst'

Restaurant Uit de Kunst in Vijlen

Op dit prachtig Zuid Limburgs plekje gaan heerlijke spaanse smaken samen met warme spaanse klanken. Annemiek Kusters zal tijdens het diner spaanse liederen zingen en spelen op gitaar. Kom proeven.........

Adres: Vijlenberg 76, 6294 AZ Vijlen | Telefoonnummer: +31 43 410 0410 | E-mail: [email protected]

Flamencosa
2016 | Donderdag 20 Oktober
Spanje in Grubbeveld

In Grubbeveld reizen we van Limburg naar Spanje en weer terug... Het Limburgse landschap wordt bezongen en de spaanse flamenco gedanst. Een mooie combi van rustig tot spetterend...en weer terug...

Click to edit table header
 Flamencosa
2016 | Zondag 9 Oktober
Salviuskerk Limbricht | Concert

Najaars concert door Het Maasland Kozakkenkoor onder leiding van Bert Ramakers, mmv Flamencosa.


Locatie het oude Salviuskerkje Limbricht, aanvang 15.00u, entree 10 euro

meer info; [email protected]tel 046 451 18 66

voorverkoopadressen; Frans Pernot 046 485 7671 of Wim Muermans 06 48 08 27 04

Click to edit table header
Flamencosa
2016 | Zaterdag 8 Oktober
Kopermolen / besloten
ZONDAG 4 SEPTEMBER | Procult Beek straattheater
Flamencosa
2016 | Zondag 4 September
ProCult Beek
PROCULT 2016 / Straattheater festival Beek / adres; Achter de Kerk, Beek
15.00 uur / Calle Mago, komische straatgoochelaar. 

voor de jeugdige toeschouwers.
Recolectores de Basura 'De Vuilnismannen' een show met diverse niet alledaagse slaginstrumenten.

17.30 uur / Senoras Cotillas roddelende dames net terug van een vakantiereisje naar Spanje.

18.30 uur / Flamencosa. Monique Peelen en Annemiek Kusters geven op eigen wijze vorm aan flamencomuziek en -dans. 
Click to edit table header
Annemiek
2016 | Zondag 10 Juli
Live muziek bij Bagels & Beans Sittard
Wil je een Bagels & Beans ontbijtje winnen, een lunch of een 'zin in zoet' arrangement ? klik hier en zie verder..

See-you bij Bagels & Beans aan de Putstraat in Sittard.

10 Juli 2016 | 10 jaar Bagels & Beans Sittard

Lilian Minartz en Rien Hochstenbach bedanken hun gasten door
een aantal mooie activiteiten te organiseren.

Live-muziek bij Bagels & Beans Sittard.

Zaterdag 23 april - Dorona Alberti en Aron Raams 
van de Nederlandse band Gare du Nord. 
Zondag 24 april - Pyure
Zang; Marieke van der Leijé en gitaar; Jos van Rens.
Zondag 29 mei - Laetitia Hanson en Ruud Pricken 
Interactief Disney-concert voor jong en oud, va 15.02u. 
Zondag 19 juni - de Zusjes de Bie 
Zondag 10 juli - Annemiek Kusters zang en gitaar 
Op de 10de verjaardag worden de gasten natuurlijk verwend met heerlijke tapas-hapjes, maar ook met live spaanse muziek van Annemiek en weldadige stoelmassage. Voor de kinderen tussen 4 en 12 jaar komt de vehalenverteller Ron Roumen... 

Ik heb er zin in!.
Click to edit table header
Annemiek
2016 | Zaterdag 4 juni
Eindhoven | kunst-evenement '(on)breekbaar breekt door'

(on)breekbaar is een community art project over kwetsbaarheid en kracht. Met dit thema start op Zaterdag 4 Juni 2016 een nieuw evenement met theater, muziek, poëzie, dans, beeldende kunst en nog veel meer! Kom en beleef... lees meer...

Click hieronder naar het filmverslag...

Het project (on)breekbaar, kunst over kwetsbaarheid en kracht is een community art project dat in 2014/2015 een succesvolle pilot heeft gedaan in Eindhoven. (on)breekbaar blijkt een krachtig middel voor mensen om zichzelf en anderen beter te leren kennen, groepsprocessen in gang te zetten, teams een stap vooruit te helpen of cohesie in buurten te bevorderen.


Daarom wordt er in 2016 wederom een inspirerend en uitnodigend evenement georganiseerd waarin U kennis kunt maken met (on)breekbaar. 

U wordt verrast met theater, muziek, poëzie, dans, beeldende kunst en nog veel meer!


Bent u nieuwsgierig of wilt u weten hoe u het project een plaats kunt geven in uw werk, woonomgeving, vrijwilligerswerk etc., kom dan op 4 juni naar het (on)breekbaar kick-off evenement. 

Kent u mensen die mogelijk ook geïnteresseerd zijn? Stuur deze vooraankondiging gerust naar hen door.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lian Brok (06-44714466) en Jeannette Claessen (06-57510351).

Click to edit table header
Annemiek
2016 | Zaterdag 23 april
Valkenburg | prijsuitreiking van de Elly Blom Poëziewedstrijd 

De Poëziewedstrijd wordt georganiseerd door Cultuurcafé D’n Dwingel in Valkenburg aan de Geul. Er namen 72 dichters deel uit Nederland en Vlaanderen waarvan een zestiental werden genomineerd.

De prijsuitreiking wordt muzikaal begeleid door Annemiek Kusters en vindt plaats in de Openbare Bibliotheek aan het Berkelplein in Valkenburg op Zaterdag 23 April aanvang 15.00 uur.


De dichtbundel met alle ingezonden gedichten  is vanaf maandag 25 april 2016 te koop aan de balie van de Openbare Bibliotheek of te bestellen bij secretariaat van Cultuurcafé D’n Dwingel. De kosten bedragen € 12,50.

De wedstrijd is financieel mede mogelijk gemaakt dank zij: Letterkundig Centrum Limburg, Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.

Elly Vorstermans-Blom (1939-2011), van oorsprong beeldend kunstenaar, heeft als initiatiefnemer, stimulator en publicist een grote bijdrage geleverd aan het culturele leven van Valkenburg aan de Geul. Daarnaast legde zij zich ook toe op het schrijven van poëzie waarvan een deel is gepubliceerd in de bundels Vergleden Tijd (2010) en Zilvertinten (2011). 
Click to edit table header
Annemiek
2016 | Zondag 31 januari
Bagels & Beans Hilversum 10 jaar
Zondag 31 januari bestaat Bagels & Beans Hilversum 10 jaar!  Het wordt een feestelijke dag met taartjes en live-muziek van Annemiek Kusters tussen 13 en 17 uur. 
Wees welkom iedereen... Tot zondag!

BAGELS & BEANS 

Kerkstraat 3, 

1211 CK Hilversum

Telefoon 035-6319723

Geopend; 08:02u - 17:32u

Click to edit table header
Flamencosa
2016 | Dinsdag 12 januari
Kasteel Bloemendaal Vaals

Sfeervol & muzikaal Nieuwjaarsdiner.

Flamencosa eindelijk weer eens samen op deze prachtige locatie in Vaals.

een jaar vol muziek

Click to edit table header
Flamencosa
2015
Sinterklaas en Kerst in het Zorgcentrum

Sinterklaas met flamencosa in Beukeloord Meerssen &

Kerst in zorgcentrum Leontine Amstenrade.

zondag 1 nov 2015 | Valkenburg | BOEKPRESENTATIE
Annemiek
Zondag 1 November 2015
Bibliotheek Valkenburg | Boekpresentatie
Hans van Helmond (1940) is filosoof, onderwijskundige en neerlandicus, en was bijna bijna 40 jaar werkzaam als leraar en rector in Venray, Uden en Maastricht. Hij schrijft korte verhalen en poëzie, schildert en is voorzitter van Cultuurcafé D’n Dwingel in Valkenburg. Dit is zijn eerste roman. “Klein Verzet”
Deze roman van Hans van Helmond werd op zondag 1 Nov 2015 gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek van Valkenburg met muzikale begeleiding van Annemiek kusters.
Click to edit table header
Flamencosa
Zaterdag 31 Oktober 2015
Smaakevenement | Biliotheek Meerssen
Van 10:00 tot 13:00u organiseert de Bibliotheek ism de Meerssense ondernemers een smaakevenement In het kader van de Kookboekenweek. Kom proeven en koop specialiteiten! Krijg informatie van de gewichtsconsulente, bezoek de stand van de kookboekenschrijfster en geniet van de Spaanse muziek.
Click to edit table header
Flamencosa
Vrijdag 23 Oktober 2015
Zorgcentrum PIUS Hoensbroek
Eens even helemaal iets heel anders! 
Flamenco en Andalusië in het restaurant van Zorgcentrum Pius in Hoensbroek/ Cicero Zorggroep. Annemiek en Monique brengen spaanse muziek en dans... een hele middag vakantiegevoel...
Click to edit table header
Annemiek
Zondag 20 September 2015
Weert uitmarkt

Cultureel Lint is dé Weerter Uitmarkt sinds 2011. Een gezamenlijke opening van het cultureel seizoen door cultuurinstellingen, -verenigingen en -makers.


In het  cultuurprogramma Kunst – O – Foon van WeertFM zullen verscheidene gasten het programma tussen 13.00 en 15.00 uur van sfeer, muziek en passie voorzien.

Click to edit table header
Flamencosa
Vrijdag 11 September 2015
spaans optreden in verpleeghuis Schuttershof te Brunssum

Deze dag werd het trefcentrum en een deel van het terras van verpleeghuis Schuttershof omgetoverd tot Spaans vakantieoord.

Met spaanse muziek en dans, strand, palmbomen, sangria en tapas...én prachtige aai-papagaaien....

Click to edit table header
Annemiek
Donderdag 21 mei 2015
boekpresentatie Uitgeverij Tic Maastricht
Govert Derix presenteert zijn roman; 
De Sjamaan van Sevilla
locatie: boekhandel Dominicanen Maastricht 
tijd: 19.30u
met muzikale omlijsting door Annemiek Kusters

met flamenco-muziek door Annemiek Lebens-Kusters

De sjamaan van Sevilla is de derde roman van Govert Derix (Horst, 1962) bij de Maastrichtse uitgeverij.

De roman, die zich, zoals de naam al doet vermoeden, voor een belangrijk deel afspeelt in de Spaanse stad Sevilla (maar ook in de Franse badplaats Cannes), gaat over de tweelingbroers Félix en Gabriel Quint. Ze zijn allebei op hun eigen manier op zoek naar zichzelf en naar de essentie van het bestaan. De ene broer is een gevierd filmmaker terwijl de ander roem oogst als flamencogitarist. Hun beider zoektochten naar de zin van het leven krijgen een bijzondere wending door een geheimzinnige thee uit de Braziliaanse jungle...

Gabriel groeit dankzij de thee uit tot een sjamaan die door bekende persoonlijkheden wordt geconsulteerd. 

Félix haalt er inspiratie uit voor zijn film Psychedelic Festival Overture. Wanneer ook de president van de Verenigde Staten zich voor de thee begint te interesseren, gaan bij de geheime diensten de alarmbellen rinkelen. 

Click to edit table header
Flamencosa
29 maart 2015
Muzen Meerssen

Flamen-Cosas de la vida / Annemiek Kusters gitaar en zang en Juan gallardo percussie
Locatie: Synagoge Meerssen, Kuilenenderstraat 22a, 6231 KG Meerssen / Aanvang 15.00u

 .
Annemiek
21 februari 2015
Eindhoven | Tentoonstelling (on)breekbaar
(ON)BREEKBAAR TENTOONSTELLING

Opening: 21 februari 2015 / 15:00 - 18:00 uur
Duur: 21 februari t/m 05 maart
Waar: De Kruisruimte, Stichting Complex. 
Generaal Bothastraat 7e, Eindhoven.
Openingstijden: Zaterdag en Zondag van 12.00 - 17.00 uur, Woensdag van 10.00 - 17.00 uur

(ON)BREEKBAAR, KUNST OVER KWETSBAARHEID EN KRACHT is een landelijk community art project, bedacht en ontwikkeld door stichting VPSG in Haarlem en ComunicArte in Eindhoven. 
Een pilot wordt uitgevoerd in de wijk Doornakkers, in het stadsdeel Tongelre te, Eindhoven. 

Kunstenaars maken kistjes over kwetsbaarheid en kracht en over wat deze met elkaar te maken hebben. De kistjes worden tentoongesteld en bezoekers kunnen het kistje dat hen raakt mee naar huis nemen. Ze mogen het kistje een aantal weken in huis hebben en gaan in die tijd aan de slag met het thema kwetsbaarheid en kracht. Wat ze ervaren wordt teruggekoppeld aan de kunstenaars, die daar vervolgens weer iets mee doen en dat weer teruggeven aan de deelnemers.

Wijkbewoners maken kistjes over kwetsbaarheid en kracht en ook deze worden tentoongesteld en uitgeleend. Ook hiervan komen reacties terug die weer worden verwerkt tot nieuw werk.
Op deze manier onderzoeken alle betrokkenen wat zij in zichzelf als kwetsbaar ervaren en wat hen krachtig maakt en gaan ze daarover (in)direct met elkaar in gesprek.  

Tijdens de opening zal Annemiek Kusters zorgen voor een muzikale noot.

Laat u verrassen!


Annemiek / gitaar en zang

Flamencosa

Zaterdag 25 oktober en Zondag 26 oktober 2014

Huiskamerrestaurant Op de Hej, St Geertruid

Zaterdag 25 oktober 2014 / 19.00 u

Zondag 26 oktober 2014 / 18.00 u

spaanse culinaire avond

Huiskamerrestaurant Op de Hej, St Geertruid


Te midden van een glooiend landschap met afwisselend groene weides, akkers en boomgaarden ligt het huiskamerrestaurant "op de Hej" van Frank van Wissen & Fabienne Husson.

In Oktober 2014 presenteren zij twee avonden in de ambiance van een spaans culinair viergangen menu. Annemiek Kusters en Monique Peelen van de

groep Flamencosa, zullen met hun muziek en flamencodans deze avonden smaakvol omlijsten.


Reserveren kan bij restaurant Op de Hej

Heiweg 6, 6265 NL St. Geertruid

Telefoon: 043-4098474

E-mail : [email protected]

Website : www.opdehej.nl


Flamencosa

Zondag 14 september 2014

Winandus Kunst- en Antiekmarkt Catsop

10.00-18.00 uur 

zie de website voor het hele programma www.kunstenantiekmarktcatsop.nl


bijdrage van flamencosa om  14.15u - 14.45u

Stichting Flamenco Limburg

Zondag 25 Augustus 2014

Plaza Flamenca nr 5 

Stichting Flamenco limburg viert 1 jarig bestaan
voor alle info over de Stichting Flamenco Limburg zie de website / www.flamencolimburg.webs.com
Click to edit table header

Flamencosa

Woensdag 20 Augustus 2014

Maastricht

NKOM Studenten 2014 - Culure Valey Maastricht - 20.30u tot 21.00u - Locatie: Stadspark Maastricht
Culture Valley is een cultureel festival met dans optredens, theater, live muziek en nog veel meer! Verwonder uzelf in het Stadspark van Maastricht!

Op woensdag 20 augustus 2014 tussen 20:00 - 23:00 uur, zal het Stadspark van Maastricht omgetoverd worden in een ware culturele speelplaats. Verspreid over verschillende locaties zullen optredens plaatsvinden in de vakgebieden; dans, theater, muziek, comedie en film. Iedereen is van harte uitgenodigd om zelf een kijkje te nemen en deel te nemen aan Culture Valley. Toegang is gratis.
Flamencosa
Zondag 1 juni 2014
Kunstmarkt Susteren
10.00u tot 17.00u
Locatie: Op de Wallen

Jaarlijks wordt in Susteren op de eerst zondag in juni de Kunstmarkt gehouden. Dit jaar voor de tiende keer op zondag 1 juni in en rond de beeldentuin Suestra (achter de basiliek). 60 kunstenaars uit binnen-en buitenland die dit jaar meedoen aan de kunstmarkt zijn met een veelzijdige aanbod aan schilderijen, keramiek, glaskunst, edelsmeden etc. Kortom een enorme veelzijdigheid. Vanaf 13.30 uur zal flamenco-groep "Flamencosa" optredens verzorgen en door "Slotje Flowers&Design" zullen bloemschikdemonstraties verzorgd worden.

Website:
www.kunstmarktswentiboldsusteren.nl
Inschrijven nog mogelijk via onze website!
Click to edit table header

Flamencosa

Zaterdag-avond 10 Mei 2014

Moederdagconcert Voces Vocales & Flamencosa

Moederdagconcert door zangkoor Voces Vocales onder leiding van dirigent Peter Eijkenboom met medewerking van Pascal Pittie tenor Augustine Boshouwers op vleugel en Flamencosa.

aanvang 20.00u locatie de Hanenhof (grote zaal) Geleen


De Hanenhof in Geleen vormt zaterdag 10 mei vanaf 20 uur het podium voor alweer het dertiende moederdagconcert van Gemengd koor Voces Vocales Geleen e.o. U kunt dan genieten van een prachtige koorzang en warme flamencosferen van Flamencosa. Uiteraard ontbreken deze avond de eigen koorsolisten niet. Dirigent Peter Eijkenboom neemt u mee op een muzikale reis door het eigen programma van het koor. Voces Vocales en de bekende tenor Pascal Pittie worden op vleugel begeleid door Augustine Boshouwers. Met recht weer een mooi programma. De presentatie is in handen van koorlid Jung Jacobs.


Programma: Het muzikale programma bestaat uit werken van Verdi, Webber en Donizetti. Een medley van West Side Story van Bernstein en overige verrassingen. Verder komen de solisten met solozang en een duet aan bod. Een concert om weer van te smullen. Flamencosa brengt op eigen wijze flamenco-muziek en -dans over liefde en bezieling, een spiegeling van het leven. 


foto; Yvonne Silverentand 

Annemiek

17 Januari 2014

opening expo Terpkerkje Urmond

opening expo Oriol Texidor 

muziek Annemiek Kusters


meer info over deze spaanse kunstenaar  

http://www.orioltexidor.com/artista_plastic.php

info culturele werkgroep Stein; www.cwstein.nl


< klik op de foto naar film-opnameAnnemiek
kerst muziek
Thorn

Flamencosa wenst iedereen een mooie kerst 

en een goed en gezond nieuw jaar

Monique
November 2013 | Mondo Verde | Harmonie Gerardus mmv Monique Peelen

Zondag 10 November 2013 / Thema concert 'Spanje' 


Koningklijke Harmonie St. Ceacilia Beek mmv de Drumband o.l.v. Chris Luijten en het trio Flamencosa

16.00u in het Asta cultuurcentrum aan de Markt in Beek.

Foto's / Peter Nijskens

De Koninklijke Harmonie St. Caecilia Beek o.l.v. Ben Essers neemt u mee op de Spaanse toer en zal u dit jaar verrassen met een fantastisch programma waarbij de bekende pasadoble’s niet zullen ontbreken. De Drumband o.l.v. Chris Luijten zal uiteraard op dit concert ook hun Spaanse klanken vertolken. Aan dit concert wordt verder medewerking verleend door de groep Flamencosa bekend om hun flamencomuziek en dans.


Entreekaarten a € 7.50 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij schoenhandel Hoedemakers Markt 22 Beek, Elektro Lemmens Burg. Janssenstraat 14a Beek en het Asta cultuurcentrum. 
Voor verdere inlichtingen Sef Mullens tel. 046-4376703. 

Vrijdag 1 November 2013 
Flamencosa
restaurant Les Aromes 

Gastvrouw en gastheer, Ans en Han van Geest organiseren wederom een kleurrijke spaanse diner-avond. Een spaans georiënteerd menu met spaanse cantes, flamencodans en poëzie van Flamencosa. Flamencosa zal voor deze gelegenheid optreden met een 2de gastdanseres; Titia Hansson. 
Wees van harte welkom en reserveer voor de zekerheid optijd een tafel.....

Les Aromes Botterweck 3, 6286 DA Wahlwiller Wittem / tel 043 4511364 / email [email protected]

website  http://www.lesaromes.nl

Annemiek | muziek in de huiskamer & muziek aan het bed

Dinsdag 29 Oktober 2013

High Tea met luisterliedjes van Annemiek 

Dagverzorging 

Zorgcentrum Pius te Hoensbroek / Cicero zorggroep


Woensdag 16 Oktober

muziek in de huiskamer met Annemiek 

Zorgcentrum Pius te Hoensbroek / Cicero zorggroepZondag 29 September 2013

Stadsschouwburg Sittard-Geleen presenteert: Bruisende opening cultureel seizoen

oa presentatie van Muziekschool Artamuse 

afsluiting presentatie door flamencosa 

Annemiek | muziek in de huiskamer & muziek aan het bed

Vrijdag 12 juli 2013

muziek in de huiskamer / muziek aan het bed

Zorgcentrum Hagerpoort Amby / Vivre


Woensdag 3 juli 2013

muziek bij de barbeque

Zorgcentrum Pius te Hoensbroek

Cicero zorggroep

Woensdag 6 Juni 2013

Flamencosa met spaanse muziek en dans in

Zorgcentrum Heereveld Landgraaf / 

MeanderGroepAnnemiek | muziek in de huiskamer & muziek aan het bed

Dinsdag 4 Juni 2013

Annemiek met spaanse muziek

Zorgcentrum Pius te Hoensbroek

Cicero Zorggroep


Donderdag 23 Mei 2013

Annemiek met 'muziek in de huiskamer' 

van Zorgcentrum Vroenhof te Houthem

Cicero Zorggroep


tussen 11.00u en 13.00u. is het  thema:

'geneet van et leave' met muziek om naar te luisteren maar ook om mee te zingen.....

Maandag 29 April 2013

Spaanse dag met Flamencosa  in 

Molenpark Heerlen / 

Sevagramop Maandag-middag 29 April 2013 zal Flamencosa een optreden verzorgen tijdens een ‘spaanse dag’ in Molenpark te Heerlen.

Flamenco Limburg presenta

Plaza Flamenca 

op Zondagmiddag 28 April 2013

in Café Tapasbar De Auw Pastorie in Born


Tussen 14.00u en 17.00u kunnen aficionados elkaar ontmoeten. Tijdens dit gezellig samenzijn kan iedereen flamenco danskleding te koop aanbieden, kopen of ruilen. Liefhebbers kunnen sevillana of rumba dansen, ook op live muziek door Annemiek. Wees van harte welkom en combineer deze middag eventueel met een heerlijke avondmaaltijd met diverse tapas in Café Tapasbar De Auw Pastorie in Born. De keuken opent om 17.00u.


alle info:

www.flamencolimburg.webs.com 

Zaterdag 20 April

Thema concert | Around the world | 

170 jaar Koningklijke Harmonie St. Bavo olv A. Seerden


met medewerking van Monique Peelen, dans


Trefcentrum Nuth aanvang 20.00u

entree 10 euro.


Annemiek brengt muziek in de huiskamer & muziek aan het bed

Vrijdag 19 April 2013

muziek in de huiskamer 

door Annemiek Kusters

Zorgcentrum Pius te Hoensbroek

Cicero zorggroepZaterdag 13 April 2013 

Elly Blom Poëzieprijs

15.00 uur / Museum Land van Valkenburg 


Op zaterdag 13 april 2013 zal voor het eerst de Elly Blom Poëzieprijs worden uitgereikt. De prijs is ingesteld als een hommage aan de veelzijdige Valkenburgse kunstenares Elly Vorstermans-Blom (1939-2011).

Een exemplaar van deze wedstrijdbundel is te bestellen voor € 15,- incl. verzendkosten via [email protected].   http://www.kunstencultuurraad.nl/agenda-2013


De officiële uitslag van de wedstrijd vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 13 april 2013 om 15.00 uur in Museum Land van Valkenburg. Met gezongen gedichten door Annemiek Kusters

Zondag 3 Maart 2013 

Flamenco dansworkshops

door Mascha Meijman


Graag willen wij in Limburg de flamenco wat meer bekendheid geven en flamenco-aktiviteiten stimuleren. Wij hebben voor liefhebbers van deze prachtige muziekstijl op Zondag 3 Maart 2013 dansworkshops georganiseerd. Mascha Meijman zal dan een bata- en bulerias workshop geven in de muziekschool te Beek. Bij voldoende belangstelling zullen we in de toekomst meerdere workshops organiseren. Dus doe mee ! 


klik voor alle info naar > www.flamencolimburg.webs.com
Lambermon's fotografie

LSO Vasteloavendconcerten 2013


Laat je meenemen op de vrolijke en prikkelende klanken van het orkest, de indrukwekkende prestaties van de solisten en laat vooral je lachspieren op volle sterkte werken, want zeker dit jaar viert ‘Spass en plezeer’ hoogtij!!

De grote vraag is: wat voor gevolgen heeft het, wanneer het Limburgs Symfonie Orkest geheel onverwacht terecht komt in het plaatselijke dorpscafé ‘D’n Tump’? En te maken krijgt met een dubbele agenda van de beheerder? Het antwoord is simpel: kom naar het theater bij je in de buurt en je zult merken dat de      Limburgse Vastelaovend de grote Redder in nood is!!


Joost Smeets dirigent / Theo Menting regisseur / Jan Corstjens presentatie / Geralt van Gemert zang / Elske Te Lindert zang / Ruud Corstjens slagwerk / Rob Meulenhof slagwerk / Mark Rietjens slagwerk / Frank Schreurs slagwerk / Aron Hunt slagwerk / Monique Peelen dans / Chantal Boosten actrice / Met medewerking van de lokale Vastelaovendverenigingen: De Rogstaekers (Weert), De Winkbülle (Heerlen), De Tempeleers (Maastricht), Jocus (Venlo), De Flaarisse (Geleen), D'n Uul (Roermond) en De Marotte (Sittard)

tot 3 februari 2013 expositie van schilderijen van Wil van der Laan en sculpturen van Jop van Driel in Terpkerkje te Oud Urmond

 

Donderdag 10 januari 2013
nieuwjaarsborrel 

Vrijdag 23 November 2012
Les Aromes te Wahlwiller Wittem

Spaans themadiner met Flamencosa 


Gastvrouw en gastheer, Ans en Han van Geest organiseren wederom een diner-avond met een Spaans georiënteerd menu en spaanse cantes, dans en poëzie van Flamencosa.


Les Aromes Botterweck 3, 6286 DA Wahlwiller Wittem / tel 043 4511364 / email [email protected] / website www.lesaromes.nl/spaanse-avond

FLAMENCOSA

CONTACT ANNEMIEK KUSTERS 06 -105 27 145 / 043 -60 16 226

email [email protected]